همه چيز دان همه چيز دان .

همه چيز دان

قاليشويي ها نزديك عيد تميز نمي شويند؟

قاليشويي ها نزديك عيد تميز نمي شويند؟ | جديدترين قيمت شست و شوي فرش را ببينيد
رئيس اتحاديه صنف قاليشويان تهران گفت: نرخ شست و شوي فرش امسال ۳۵ درصد گران تر از سال گذشته است كه از آذرماه اعمال شده است و با نزديك تر شدن به ايام عيد اين قيمت ها گران تر نخواهند شد. گرچه نرخ هاي مصوب با گراني مواد اوليه همخواني ندارد.
همشهري آنلاين- خديجه نوروزي: نوروز كم كم از راه مي رسد و طبق سنت قديمي ما ايراني‌ها، خانه‌تكاني و تغييرات براي سال نو از نيمه‌هاي بهمن تا آغاز عيد انجام مي‌شود. شست و شوي فرش يكي از كارهاي اساسي در خانه تكاني است كه هر سال بازار قاليشويان را هم داغ مي كند.

قديم ترها كه بيشتر خانه‌ ها حياط دار بود بيشتر مردم فرش ها و موكت هايشان را در حياط منزل يا روي آسفالت كوچه پهن مي كردند و مي شستند اما رفته رفته با آپارتماني شدني منازل و نبود جايي براي شست و شو، فرش ها و موكت ها روانه قاليشويي‌ها شد و اينگونه بود كه بازار اين كسب و كار با نزديك شدن به ايام عيد رونق مي گرفت هرچند قيمت ارزان شست و شو هم فشاري به مردم نمي آورد و آنها به راحتي مي توانستند از پس هزينه هاي شست و شو برآيند.

قيمت اتحاديه در سال ۱۴۰۰ براي شست و شوي انواع فرش ماشيني به ازاي هر مترمربع ۱۰ هزار و ۶۰۰ تومان و براي فرش هاي مدرن پرتراكم تر ۲۲ هزار و ۵۰۰ تومان بود و كرايه رفت و برگشت بابت هر تخته فرش در سراسر تهران(براي يك آدرس) هم۳۵ هزار تومان؛ اما امسال قيمت شست و شوي فرش ماشيني معمولي به ازاي هر مترمربع ۱۴۳۰۰ تومان است البته اين قيمت براي فرش هاي ماشيني كه تراكم بالاي ۲۴۰۰ به بالا دارند يا مدرن و گل ابريشم هستند ۳۰ هزار تومان در هر مترمربع است يعني يك خانواده براي شست و شوي يك فرش ماشيني ۱۲ متري بايد مبلغ ۳۶۰ هزار تومان هزينه كند و هر چه تعداد اين فرش ها بيشتر باشد هزينه ها هم سنگين تر مي شود. به اين هزينه، كرايه رفت و برگشت بابت هر تخته فرش در سراسر تهران(براي يك آدرس) را هم بايد افزود كه ۴۷ هزار تومان است.

حميد محمدي كمسرخ، رئيس اتحاديه صنف قاليشويان تهران در گفت و گو با همشهري آنلاين در اين خصوص گفت: نرخ ها امسال ۳۵ درصد گران تر از سال گذشته است كه از آذرماه اعمال شده است البته با نزديك تر شدن به ايام عيد اين قيمت ها گران تر نخواهند شد. گرچه نرخ هاي مصوب با گراني مواد اوليه همخواني ندارد.

محمدي كمسرخ  با بيان اينكه، قاليشويان چند سالي به خاطر كرونا به لحاظ مالي متضرر شدند چرا كه مردم كمتر دست به خانه تكاني زدند و ترجيح دادند فرش هاي خود را براي شست و شو نفرستند. در شرايط كنوني هم گران تمام شدن شست و شوي انواع فرش ها موجب شده تا اين كسب و كار رونق سابق را نداشته باشد،‌افزود: در سال هاي كرونا بيش از ۲۰ تا ۳۰ درصد همكاران اين صنف را ترك كردند. اين شغل نيز مانند ساير شغل ها از آسيب هاي تورم و گراني دور نمانده است. گراني مواد اوليه مورد نياز اين صنف كه كلر، آب ژاول، پودر و شامپو به طور سرسام‌آور گران شده و ادامه كار به اين قيمت‌ها مقرون به صرفه نيست.

وي ادامه داد: رونق قاليشويي ها هم مانند سابق نيست؛ برخي از مردم در قديم دو بار در سال فرش مي شستند اما الان به همان يك بار شستن اكتفا مي كنند و برخي از آنهايي كه سالي يك بار مي شستند هر دو سال يك بار اقدام به شست و شوي فرش هايشان مي كنند.

رئيس اتحاديه صنف قاليشويان تهران افزود: برخي هم اگر بتوانند در پاركينگ آپارتمان يا كوچه اقدام به شست و شوي فرش ها مي كنند تا برايشان به صرفه تر باشد. امسال به نظر نمي رسد بازار شست و شوي فرش و قالي خيلي پر رونق باشد البته هنوز قضاوت در اين وبيشتر سفارشات از ابتداي اسفندماه شروع مي شود اما نيمه آخر بهمن سفارش كارها معمولا بالاست.

رئيس اتحاديه صنف قاليشويان تهران گفت: بيشترين شست و شوي قاليشويي ها در بخش فرش هاي تراكم ۲۴۰۰ به بالا و فرش هاي معمولي است.

سواستفاده از اعتماد مردم
از مردم كه در مورد شست و شوي فرش در اسفندماه مي پرسيم اين پاسخ را مي شنويم كه مي گويند؛ تميز نمي شويند، فرش ها را بعد از عيد يا تابستان كه سرشان خلوت شود، مي دهيم. در واقع بسياري از مردم از شست و شوي فرش ها از سوي قاليشويي به ويژه در روزهاي پاياني سال راضي نيستند و هر ساله افراد زيادي به خاطر شست و شوي مجدد يا پارگي و پوسيدگي فرش ها متحمل خسارات گاها ميليوني مي شوند. محمدي كمسرخ در اين خصوص توضيح مي دهد: مشكل اساسي كه هر سال با آن مواجه مي‌شويم اين است كه در آستانه نوروز افرادي كه اصلا قاليشو نيستند با يك شماره تلفن و يك وانت‌بار، اقدام به چاپ تراكت و تبليغات در دنياي مجازي مي‌كنند و با اين كار موجب ضرر و زيان شهروندان مي‌شوند كه قابل پيگيري هم نيست.

وي توضيح داد: اگر مشتريان نسبت به قيمت انجام خدمات يا ضرر و زيان در اثر پاره‌شدگي، پوسيدگي و تميز نشستن فرش ها شكايتي از واحدهاي صنفي مجاز داشته باشند مي‌توانند روزهاي يكشنبه و سه‌شنبه به اتحاديه مراجعه كرده و مطمئن باشند كه كارشناسان ما در اسرع وقت نسبت به تعيين خسارت اقدام كرده و به شكايت آنها رسيدگي خواهند كرد.

طبق گفته رئيس اتحاديه صنف قاليشويان تهران، در سايت اتحاديه ليست بيش از ۴۰۰ واحد قاليشويي مجاز وجود دارد كه اگر در طول كار با مشكلي مواجه شدند، اتحاديه مي تواند جوابگو باشد و از واحد شكايت شده مي خواهد كه خسارت بدهد. اما در مورد واحد هاي قاليشويي كه زير نظر اتحاديه نيست، هيچ مسئوليتي با اتحاديه نيست.

همچنين شهروندان تهراني اگر شكايتي دارند با تلفن هاي ۶۶۸۸۰۷۳۵ ،۶۶۸۸۱۲۴۳ و شماره فكس ۶۶۸۵۹۷۰۲ تماس بگيرند و شكايات خود را اعلام كنند تا در اسرع وقت پيگيري شود.

مقالات ديگر: قاليشويي پيروزي

كرايه اتوبوس بهشت زهرا


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:
+ نوشته شده: ۲۳ بهمن ۱۴۰۱ساعت: ۰۱:۴۹:۰۱ توسط:ادمين موضوع:

قاليبافان صاحب خانه مي شوند + جزئيات ثبت نام

قاليبافان صاحب خانه مي شوند + جزئيات ثبت نام
ركنا اقتصادي: مد‌‌‌‌يرعامل اتحاد‌‌‌‌يه سراسري تعاوني هاي توليد‌‌‌‌كنند‌‌‌‌گان فرش د‌‌‌‌ستباف ايران با اشاره به طرح نهضت ملي مسكن گفت:جهت ساماندهي و بهره مندي بافندگان و شاغلان هنر صنعت فرش دستباف مهلت تا اول اسفند ماه است.
به گزارش ركنا، عبدالله بهرامي, مد‌‌‌‌يرعامل اتحاد‌‌‌‌يه سراسري تعاوني هاي توليد‌‌‌‌كنند‌‌‌‌گان فرش د‌‌‌‌ستباف ايران با اشاره به طرح نهضت ملي مسكن گفت: اين طرح براي قاليبافان است كه توليد كننده, طراح و تمام مشاغلي كه با فرش در ارتباط است مي توانند براي ثبت نام اقدام كنند.

 بهرامي با بيان اينكه مهلت ثبت نام تا اول اسفند ماه 1401  است گفت: افراد هم مي توانند به صورت شخصي و هم با مراجعه به اتحاديه ها ثبت نام خود را كامل كنند.در راستاي هدفگذاري دولت با توجه به طرح نهضت ملي مسكن و ساخت سالانه 200 هزار واحد مسكن كارگري در دولت سيزدهم كه به عنوان يكي از برنامه هاي اصلي دولت مي باشد نظر به تفاهم نامه و هماهنگي انجام گرفته اتاق تعاون ايران با وزارت مسكن و شهرسازي متعاقباً به اين اتحاديه سراسري جهت ساماندهي و بهره مندي بافندگان و شاغلان هنر صنعت فرش دستباف از طرح مسكن كارگري بدني وسيله از تاريخ 1401.11.5 به مدت 20 روز از همه قاليبافان و دست اندركاران حوزه هنر صنعت فرش دستباف در تعاوني ها در سراسر كشور ثبت نام به عمل مي آورد و كليه متقاضيان مشروحه مي توانند با شماره تماس 4425414 و 44252486 و پس از تكميل جدول مشخصات زير به آدرس ايميل carpet89@yahoo.com ارسال و يا آدرس فلكه اول صادقيه به سمت ستارخان نبش خيابان 8 جنوبي پلاك 2 واحد 2 اتحاديه سراسري فرش دستباف كشور كد پستي 1451663464 پست بفرماييد.

 اطلاعات مورد نياز متقاضي:
نام و نام خانوادگي, كد ملي و شماره شناسنامه و تاريخ توليد و نام پدر و شماره تماس

متقاضيان بايد شرايط فرم را داشته باشند.

متقاضي و همسر ايشان فاقد مسكن يا زمين باشد.

متقاضي و همسر ايشان از تسهيلات خريد يا ساخت مسكن استفاده نكرده باشد.

متقاضي سرپرست خانوار يا زنان مجرد بالاي 35سال باشد.

حداقل 5سال سابق سكونت در شهر مورد درخواست داشته باشد.  

منبع: تسنيم

اخبار وبگردي را در اينجا بخوانيد:

برگزاري تولد

قاليشويي شهرك اميد


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:
+ نوشته شده: ۱۶ بهمن ۱۴۰۱ساعت: ۰۱:۰۵:۵۱ توسط:ادمين موضوع:

فرش قرمز سيما براي بانوان خارجي

فرش قرمز سيما براي بانوان خارجي
حضور موفق اسويت لانا سوپيلنياك در نقش برژيت سريال «تمام رخ»، يادآوري دوباره‌اي است بر لزوم همكاري با بازيگران زن خارجي توسط سريال‌سازان. اين‌گونه مي‌توان درام را باورپذير كرد و مخاطب را با سريال همراه. او پيش‌تر با «سرجوخه» حضور در سريال ايراني با همين گروه «تمام رخ» را تجربه كرده بود و قرار است در سريال بعدي آن‌ها نيز بازي كند. خانم لانا در تجربه جديد نقش متفاوتي داشت؛ برژيت ابتدا شمايل يك زن اغواگر را برتن داشت و كمي بعد واقعيت جاسوس بودن او هويدا شد.
شب گذشته آخرين قسمت از سريال «تمام رخ» به كارگرداني محمود معظمي و تهيه‌كنندگي ابوالفضل صفري روي آنتن شبكه سه رفت. بخشي از اين سريال امنيتي به ماجراي چگونگي نفوذ يك جاسوس زن ميان نخبه‌هاي ايراني اشاره داشت كه نقش آن را اسويت لانا سوپيلنياك بازي مي‌كرد. چرا سازندگان «تمام رخ» سراغ اين بازيگر اوكرايني رفتند؟ آيا همكاري با خارجي‌ها ايده‌اي خوب براي سريال‌هاي ايراني است؟

مورد اول| مسئله‌اي كه بود و هست
به گزارش هفت صبح، در سال‌هاي ابتدايي بعد از انقلاب، فيلمسازان با قانوني مواجه شدند و پي بردند اجازه استفاده از بازيگران زن ايراني بدون حجاب را ندارند. برخي فيلم‌ها مثل «خط قرمز» مسعود كيميايي اصلا به همين خاطر مهر توقيف خورد و هيچگاه موفق به اكران عمومي نشد. از آن‌سو سريال‌ها نيز امكان نمايش زنان بدون حجاب را نداشته‌اند. در دهه هشتاد و نود سينماي ايران سراغ بازيگران خارجي رفت و بازيگراني، چون دارين حمزه، آليسا كاچر، عايشه گل جوشكن، ديا ميرزا و… بدون پوشش موي سر مقابل دوربين قرار گرفتند. اين اتفاق در تلويزيون هم رقم خورد كه تازه‌ترين آن در سريال «تمام رخ» به بار نشست.
مورد دوم| مشكلي به‌نام كلاه‌گيس
در دهه شصت سريال «سربداران» با تمهيد استفاده از كلاه‌گيس درصدد رفع مشكل بود، اما اين ايده فقط به كمك همان سريال و بعد‌ها ديگر سريال تاريخي يعني «يوسف پيامبر» آمد و آثار روز مجاز به استفاده از كلاه‌گيس براي بازيگران زن ايراني نشدند. تازه بازيگران همين دو سريال هم به‌طور كامل بدون حجاب موي سر نبودند.

در ديگر مورد مي‌توان از فصل پنجم «پايتخت» نام برد كه حضور بازيگر ايراني‌تبار آن در فصل‌هاي مربوط به تركيه هم به دليل نداشتن پوشش مو و هم به‌خاطر سابقه همكاري با شبكه جم منجر به حاشيه و در نهايت حذف نام او از تيتراژ سريال شد. گلوريا هاردي بازيگر ايراني- فرانسوي در سريال «كيميا» از كلاه‌گيس استفاده كرد، اما پس از ازدواج با ساعد سهيلي و پيگيري فعاليت حرفه‌اي خود در ايران، ديگر مجاز به استفاده از كلاه‌گيس نيست. در سينما هم فيلم «كاناپه» كيانوش عياري، چون كلاه‌گيس بر سر بازيگران ايراني گذاشته محكوم به توقيف است. پس ايده كلاه‌گيس تا اطلاع ثانوي براي زنان بازيگر وطني كارايي ندارد.

مقالات ديگر: قاليشويي مجيديه

مورد سوم| نجات با خارجي‌ها
مدت‌ها‌ست كارشناسان سينمايي و غير‌سينمايي اين مسئله را مطرح كرده‌اند كه بايد فكري اساسي براي مسئله حجاب كرد كه خب احتمالا دلايل آن‌ها و پاسخ مخالفان را خوانده‌ايد. عجالتا همكاري با بانوان خارجي راه فرار فيلم‌ها و سريال‌ها‌ست تا با اين شيوه درام باورپذير شود. در برخي آثار بازيگران غير‌ايراني كلاه‌گيس به‌سر دارند و در برخي نه. با اين حال سازندگان فيلم‌ها و سريال‌ها براي نمايش سكانس‌هاي مربوط به داخل ايران ملزم به بهره‌گيري از كلاه‌گيس هستند؛ نمونه‌اش بياينا محمودي در سريال «گاندو». البته نمايش او با حجاب كامل در استخر كاركردي ضد‌سريال به‌دست آورد.

مورد چهارم| عملكرد خانم لانا
حضور موفق اسويت لانا سوپيلنياك در نقش برژيت سريال «تمام رخ»، يادآوري دوباره‌اي است بر لزوم همكاري با بازيگران زن خارجي توسط سريال‌سازان. اين‌گونه مي‌توان درام را باورپذير كرد و مخاطب را با سريال همراه. او پيش‌تر با «سرجوخه» حضور در سريال ايراني با همين گروه «تمام رخ» را تجربه كرده بود و قرار است در سريال بعدي آن‌ها نيز بازي كند. خانم لانا در تجربه جديد نقش متفاوتي داشت؛ برژيت ابتدا شمايل يك زن اغواگر را برتن داشت و كمي بعد واقعيت جاسوس بودن او هويدا شد.

در ادامه چالشي ديگر پيش‌روي برژيت قرار گرفت؛ جايي‌كه فهميد خود نيز طعمه سرويس‌هاي جاسوسي است. اسويت لانا سوپيلنياك در همه موقعيت‌ها عملكردي باورپذير از خود نشان داد و ثابت كرد بازيگري مستعد است؛ بنابراين هم توان اين بازيگر و هم امكان نمايش او بدون حجاب به كمك «تمام رخ» آمد. سريالي كه در طول پخش توانست توجه مخاطبان و رسانه‌ها را به سمت خود جلب كند و طبق آمار بازديد تلوبيون و نيز گزارش يكي از رسانه‌ها مبني بر دست يافتن به مخاطب نزديك به چهل درصد، ركوردي خاص به ثبت رساند.

مورد پنجم| سهم ديگران
پيش از «تمام رخ» و «سرجوخه» چند سريال ديگر از بازيگران خارجي استفاده كرده بودند. از جمله ناتالي متي فرانسوي در «مدار صفر درجه»، ستاره صفرآوه بازيگر تاجيكي «در چشم باد» و شيفا صفروا ديگر بازيگر اهل كشور تاجيكستان در سريال «شكرانه.» اين بازيگران نيز عملكرد موفقي داشتند و سهم‌شان در باورپذيري درام غير‌قابل انكار است.

منبع: https://fararu.com/


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:
+ نوشته شده: ۱۲ بهمن ۱۴۰۱ساعت: ۰۲:۴۴:۱۵ توسط:ادمين موضوع:

شناسنامه‌دار كردن فرش اردبيل براي رسيدن به جايگاه واقعي آن در دنيا ضروري است

شناسنامه‌دار كردن فرش اردبيل براي رسيدن به جايگاه واقعي آن در دنيا ضروري است
رييس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان اردبيل گفت: شناسنامه‌دار كردن توليدات فرش منطقه مي‌تواند مسير رسيدن فرش اردبيل به جايگاه واقعي در دنيا را رقم بزند.
به گزارش خبرگزاري فارس از اردبيل، رامين صادقي در جريان بازديد از نمايشگاه فرش در جمع خبرنگاران اظهار كرد: هنر و صنعت در توليد فرش متبلور شده و توجه جدي در جهت استفاده از اين ظرفيت براي ايجاد اشتغال و درآمد مي‌تواند گامي در جهت توسعه اين هنر صنعت باشد.

وي با اشاره به طرح ملي شناسنامه‌دار كردن توليدات فرش در هر منطقه از كشور، افزود: طرح شناسنامه‌دار كردن توليدات در حوزه فرش هر منطقه از سوي مركز ملي فرش مطرح شده است كه نبايد از اين موضوع عقب بمانيم زيرا احياي فرش اردبيل و تعيين مشخصات آن و گرفتن شناسنامه براي فرش منطقه زمينه ارتقاي اين هنرصنعت به جايگاه واقعي در جهان فراهم و شاهد توسعه صادرات غيرنفتي در كشور باشيم.

صادقي با بيان اينكه صنعت فرش مظلوم و بافنده فرش مظلوم‌تر از آن  است، ادامه داد: موضوع بيمه قالي‌بافان مسئله‌اي است كه در سال‌هاي اخير مشكلاتي را براي اين قشر به وجود آورده كه اميدواريم با همكاري‌ دستگاه‌هاي ذي‌ربط گوشه‌اي از مشكلات اين بافندگان فرش كه هنر و سلامت جسماني خود را در اين راه گذاشته‌اند رفع شود.  

مقالات ديگر: قاليشويي حكيميه

رييس صنعت، معدن و تجارت استان بيان كرد: اعطاي تسهيلات مربوط به سال‌جاري آغاز شده كه سازمان صنعت، معدن، تجارت استان نيز در كنار ساير دستگاه‌هاي اجرايي با هم‌افزايي و تمام توان تلاش مي‌كند با مرتفع كردن نيازهاي مالي بافندگان فرش و ايجاد اشتغال از شرايط كنوني گامي فراتر روند.

صادقي با اشاره به ضرورت احياي اصالت فرش اردبيل بر برگزاري همايشي در اين خصوص تاكيد كرد و گفت: استفاده از نخبگان و پيشكسوتان و تحصيلكردگان عرصه فرش مي‌تواند بيشترين بازدهي را با كمترين هزينه در احياي اين هنر صنعت به همراه داشته باشد.


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:
+ نوشته شده: ۱۱ بهمن ۱۴۰۱ساعت: ۱۰:۲۴:۴۹ توسط:ادمين موضوع:

خانه نشيني فرش ايران در سايه تحريم ها

خانه نشيني فرش ايران در سايه تحريم ها
فرش ايران، ازعرش تا فرش؛ ضرورت به‌روزرساني طراحي نقشه‌ها ي فرش ايراني
فرش ايران، ازعرش تا فرش؛ ضرورت به‌روزرساني طراحي نقشه‌ها ي فرش ايراني
جايگاه صادرات فرش دستباف ايران در مقايسه با ساير اقلام صادراتي هر روز رو به افول و كاهش است ، متاسفانه به دليل خريداري مواد اوليه با قيمت هاي بالا، نرخ اين هنر تمام شده براي اغلب مردم در بازار هاي داخلي چندان با دخل و خرجشان نمي خواند و در بازارهاي خارجي هم هماسايگان ايران با الگو گيري و كپي كردن نقشه هاي اصيل قالي ايراني تمام همت و توان خود را به گرفته اند كه سهم و جايگاه اول را در توليد فرش دستبافت از آن خود كنند و بازار هاي صادراتي ايران را به سمت خوشان بكشانند.
زهرا نصيري

به گزارش پايگاه خبري ربيع، فرش دستبافت اين هنر- بسيار اصيل ايراني كه از دير باز خواستگاه بسياري از جهانگردان و كشورها بوده و به عنوان يك فعاليت مكمل مشاغل كشاورزي و روستايي بشمار ميرو اما درسال هاي اخير و به مدد دولت هايي كه بر سر كار بودنند ،چندان نگاه معنا داري به اين صنعت- هنر نشد و همين نظرتنگي ها به فرش دستبافت ايران سبب گرديد تا به مرور و طي سال ها، بخش بزرگي از بازار‌هاي صادراتي فرش دستباف ايران به حاشيه رود و مشتري هاي هميشگي فرش ايران ،امروز فرش‌هاي هند، چين، پاكستان و افغانستان را به خانه ببرند.

متاسفانه شرايط خاص بين المللي و تحريم ها هم آتشي بود كه به دامن اين هنر اصيل افتاد وباعث گرديد كه بسياري از كارگاه هاي محلي و خانگي فرش دستبافت كه زماني توسط هنرمندان زبر دست نقش قوچ و لچك و ترنج را بر قالي ايران مشق مي كرد رو به تعطيلي بكشاند و اين هنردر ناملايمات روزگار علاوه بر ضرر هاي اقتصادي كه به واسطه رقابت كشور هاي ديگر با آن رو به رو بود دربحث اشتغالزايي نيز دچار بحران شود و كارگران ماهري را در كارگاه هاي قالي بافي از دست بدهد كه خط به خط وجودشان را با خفت خفت اين قالي ها گره زده وآنان را به زيبايي هر چه تمام تر روانه بازاركرده اند.

اما با همه اوضاع و احوال و تنگاهايي كه فرش ايران در بازار هاي بين المللي و داخلي با آن روبه رو است ولي باز هم متوليان و كار بلد هاي هنر اصيل فرش ايراني در تلاش اند تا بتوانند با گره زدن توليدات خود به بازار هاي جهاني دري رو به سوي اميد و پيشرفت و حضور بازرگانان خارجي براي خريد اين هنر سراسر افتخار به كشور باز كنند ، از جمله اين اقدامات مي توان به برگزاري نمايشگاه هاي بين المللي فرش چه به ميزباني كشور و چه به عنوان شركت كننده در ديگركشور ها اشاره كرد.

مقالات ديگر: قاليشويي بلوار بهار حكيميه

در همين زمينه بيست‌وپنجمين نمايشگاه فرش دستباف اصفهان با هدف آشتي دادن توليدكنندگان و مصرف كنندگان و توسعه جايگاه اين هنر صنعت، پنجم تا دهم بهمن ماه در محل دائمي برگزاري نمايشگاه‌هاي اصفهان برگزار مي شود.

در سال گذشته ميزان صادرات فرش دستبافت به ۶۵ ميليون دلار كاهش يافت

رئيس اتحاديه توليدكنندگان و صادركنندگان فرش دستباف استان اصفهان درگفتگو با كيمياي وطن در خصوص تعداد بافندگان فرش در اصفهان، گفت: همن اكنون ۴۳۰ بافنده فرش در استان اصفهان فعال هستند كه به دليل مشكلات توليد و تحريم ها ، تعداد بافندگان فرش استان كاهش يافته كه اين ضعف بزرگي است.

 سعيد عصاچي درباره ضرورت فرهنگسازي هنر فرش دستباف، گفت: در سال ۷۳ ميزان صادرات فرش دو ميليارد دلار بود كه سال گذشته به دليل تحريم ها و ديگر مشكلات بانكي ميزان صادرات آن به ۶۵ ميليون دلار كاهش يافته است كه بنابر آمارهاي رسمي ۱۳ درصد اين آمار مربوط به اصفهان است، اگرچه معتقديم ميزان صادرات اين محصول از اصفهانه بيشتر است.

وي عدم بازاريابي خارجي و استفاده از موقعيت ها براي فرش ايران را مورد اشاره قرار داد و گفت:با وجود فرصت خوبي كه در جام جهاني قطر براي فروش فرش دستباف ايراني وجود داشت، اما به دليل وجود اين قوانين، فرشي از ايران به قطر صادر نشد.

خلأ نبود فرش ايراني در بازارهاي خارجي و سواستفاده برخي كشورها

به اعتقاد رئيس اتحاديه توليدكنندگان و صادركنندگان فرش دستباف استان اصفهان، در حوزه فرش دستباف خودتحريمي كرده‌ايم و رقبا توانسته‌ اند از خلأ نبود فرش ايراني استفاده كرده و بازارهاي فرش ايراني را از آن خود كنند.

وي درباره جايگاه طرح و نقشه هاي اصيل فرش ايراني در حفظ بازارهاي صادارتي  به كيمياي وطن گفت: طراحي فرش بايد علاوه بر حفظ اصالت آن، با دكوراسيون داخلي هماهنگ باشد، بنابراين به‌روزرساني طراحي نقشه‌ها ي فرش ايراني ضرورت داد، چراكه امروز فرش‌هاي غيرهنري كشورهاي رقيب و فرش‌هاي امروزي ماشيني جايگاه فرش دستباف را گرفته‌اند.

زهرا نصيري


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:
+ نوشته شده: ۴ بهمن ۱۴۰۱ساعت: ۰۴:۴۴:۵۱ توسط:ادمين موضوع: