همه چيز دان همه چيز دان .

همه چيز دان

در صورت قهر با صندوق راي، فرش قرمزي در انتظار اصلاح طلبان نيست

تهران-ايرنا- نماينده پيشين مجلس دهم با اشاره به محدوديت‌هاي ايجاد شده براي مشاركت سياسي و انتخاباتي مردم،گفت: اصلاح طلبان فكر نكنند اگر از صندوق راي قهر كنند براي آن ‌ها فرش قرمز پهن خواهد شد.جريان‌هاي سياسي و حاكميت بايد زمينه را براي مشاركت مردم فراهم نمايند تامردم احساس كنند كه راي آنها موثر است.

 

حجت الاسلام «احمد مازني» نماينده پيشين مردم تهران در مجلس دوره دهم و فعال سياسي اصلاح طلبان در پاسخ به اين پرسش كه براي افزايش مشاركت انتخاباتي مردم در انتخابات سال آينده چه اقداماتي مي‌توان انجام داد، به پژوهشگر ايرنا گفت:مساله انتخابات از چند جهت قابل بررسي است. اگر اين جهات مورد توجه قرار گيرد مي‌توانيم انتظار افزايش مشاركت مردم را داشته باشيم. در اين زمينه بخشي از وظيفه بر عهده نهادهاي حاكميتي و دستگاه‌هاي متولي انتخابات چه در حوزه نظارت و چه در زمينه اجرا است.

 

وي ادامه داد: به هرحال رفتار و كردار متوليان انتخابات در راي و مشاركت مردم تاثير دارد. يعني اگر مردم ببينند در بين افرادي كه از سوي شوراي نگهبان تاييد صلاحيت شدند همه نامزدها از يك سليقه سياسي و فكري هستند،به صورت عقلاني مردم احساس خواهند كرد كه مشاركت آن‌ها در انتخابات بي‌ فايده است. بعد ديگر اين است كه مردم احساس كنند اين رويكرد در كشور حاكم است كه مردم چه راي بدهند و چه راي ندهند و به هر كسي هم راي دهند تغييري در سياست ‌ها اتفاق نخواهند افتاد و عده‌اي راه خود را خواهند رفت. در اين صورت طبيعي است كه مردم دلسرد خواهند شد. يعني اينكه منتخبان مردم يا نميخواهند يا نمي توانند به وعده‌هاي خود عمل كنند. اين امور جزو وظايفي است كه حاكميت براي افزايش مشاركت بر عهده دارد. بايد همه اين زمينه‌ها و شرايط از سوي حاكميت براي افزايش مشاركت مردم مهيا شود.

 

مسووليت شوراي نگهبان در قبال افزايش مشاركت مردم 

نماينده مردم تهران در مجلس دهم با بيان اينكه قانون اساسي هم در اصول مهم و پايه‌اي خود كه مربوط به اداره جامعه و مباني نظام جمهوري اسلامي مي‌شود بر مشاركت مردم تاكيد دارد، بيان داشت: قانون اساسي تاكيد دارد كه همه اركان نظام و همه دستگاه ‌هاي كشور موظف هستند زمينه مشاركت، سياسي، فرهنگي و اقتصادي مردم را براي تحقق آرمان ‌هاي انقلاب و نظام جمهوري اسلامي ايران فراهم كنند. بنابراين با اين نگاه به قانون اساسي، شوراي نگهبان نمي‌تواند بگويد من وظيفه‌اي در قبال مشاركت مردم ندارم. شوراي نگهبان بخشي از نظام اسلامي است. پس  اين نهاد وظيفه دارد شرايطي فراهم كند تا زمينه مشاركت حداكثري مردم در انتخابات سال آينده فراهم شود.

 

ضرورت دادن سيگنال‌هاي مثبت از طرف حاكميت به مردم 

مازني درباره اين  كه آيا بسترهاي مشاركت حداكثري مردم براي انتخابات سال آينده فراهم شده است يا خير، توضيح داد: در شرايط فعلي نمي‌توان در اين زمينه قضاوت كرد. اما عملكرد نهادهاي تاثير گذار نشانه‌هاي مثبتي را به جامعه ارايه نمي‌كند. به عنوان مثال يكي از نهادهاي تاثير گذار در انتخابات صداوسيما است.

 

وي ادامه داد: صداوسيما يكي از نهادهاي انحصاري و تبليغاتي است.  اگر برنامه‌هاي مشاركت محور در شبكه‌هاي مختلف تلويزيون تهيه و منتشر شود و ديدگاه‌ها و نظرهاي مختلف فرهنگي و سياسي امكان حضور در صداوسيما داشته باشند و بستر فراهم شود. ان وقت خروجي اين رويكرد افزايش مشاركت مردم خواهد بود. در واقع اين رويكرد دعوت مردم به مشاركت از سوي نظام است. صداوسيما بايد در اين جهت فعال باشد.

 

اين فعال سياسي تاكيد كرد: سيگنال ‌هايي كه از مجموعه نهادهاي موثر به مردم منتقل مي‌شود اگر ناشي از اين امر باشد كه مشاركت بالاي مردم براي نظام مهم است؛ مردم حضور پيدا خواهند كرد. در حالي كه من فكر مي‌كنم در انتخابات مجلس چه به عمد و چه سهوا رفتاري از سوي برخي نهادها مشاهده شد كه حاكي از اين بود كه بهتر است مردم كمتر در انتخابات مشاركت كنند.

شايد بخواهيد بخوانيد : سالن زيبايي صادقيه

 عده‌اي به دنبال مشاركت حداقلي هستند

وي با بيان اينكه بر اساس اطلاعاتي كه دارم و نه تحليل،  معتقد هستم كه برخي از افراد فعال در طيفي از جريان‌هاي سياسي كشور به دنبال مشاركت حداقلي مردم هستند، اظهار داشت: اين افراد معتقد هستند كه مشاركت كمتر مردم و انتخاب شدن فرد مورد نظر آن‌ها بهتر و مطلوب‌ تر از آن است كه با مشاركت حداكثري مردم فرد مورد نظر آن‌ها انتخاب نشود. اين نگاه در كشور ما وجود دارد. حاكميت بايد در اين زمينه شفاف سازي كند كه  اين نگاه نظام و نهادهاي حاكميتي نيست.

 

با قهر كردن مشكلات كشور درست نمي‌شود

اين فعال سياسي اصلاح طلب با اشاره به نقش احزاب و جريان‌هاي سياسي در افزايش مشاركت مردم، بيان داشت: بخشي از مسووليت افزايش مشاركت مردم در انتخابات هم متوجه احزاب است. جريان‌هاي سياسي  مخصوصا جريان اصلاحات بايد در عرصه انتخابات فعال باشد تا يك جريان فكر نكند كشور ملك مطلق آن‌ها است و همه جريان‌ها ضد انقلاب هستند و فقط آن‌ها جريان راستين انقلاب اسلامي هستند.

 

وي تصريح كرد: جريان اصلاحات فكر نكند كه اگر قهر كند جلوي اين جريان فرش قرمز پهن خواهند كرد. مسايل كشور با قهر كردن و فاصله گرفتن از صندوق راي  حل نمي‌شود. بنابراين جريان‌هاي سياسي به اضافه حاكميت بايد زمينه را براي مشاركت مردم فراهم كنند كه مردم احساس كنند كه راي آن‌ها مهم و موثر است. اگر زمينه مشاركت مردم مثل انتخابات مجلس يازدهم فراهم نشود در  انتخابات رياست جمهوري سال آينده منافع ملي كشور ضرر بيشتري متحمل خواهد شد.

مقالات ديگر ما:

قاليشويي سبلان


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:
+ نوشته شده: ۲۰ بهمن ۱۳۹۹ساعت: ۱۲:۰۹:۲۰ توسط:ادمين موضوع:

كاهش توليد فرش در استان چهارمحال و بختياري/ گراني مصالح و افزايش هزينه‌ها عوامل اصلي

رئيس اداره فرش سازمان صنعت، معدن و تجارت چهار محال و بختياري گفت: امسال در حالي كه انتظار مي‌رفت با شيوع ويروس كرونا و كاهش فعاليت‌هاي بيرون از خانه، فرش‌بافي از رونق بيشتري برخوردار شود اما بافت فرش در استان در مقايسه با سالهاي گذشته كاهش داشته است.

 

به گزارش ايلنا، عليرضا جيلان با بيان اينكه ۸۰ درصد فرش توليدي در استان قابليت صادرات دارد، تصريح كرد: افزايش قيمت مواد و مصالح بافت فرش و محدوديت‌هاي ناشي از صادرات باعث شده است تا در سالجاري فرش توليدي در استان كاهش يابد و بافندگان نيز انگيزه‌اي براي بافت فرش نداشته باشند.

 

جيلان  تعداد بافندگان فرش در استان را ۱۰۰ هزار نفر اعلام كرد و گفت: از اين تعداد ۵۰ هزار بافنده به طور مستمر قالي مي‌‎بافند كه اگر هر كدام از اين بافندگان به طور ميانگين در طول سال چهار متر مربع قالي ببافند، ۲۰۰ هزار متر مربع فرش در استان بافته مي‌شود.

 

وي ادامه داد: امسال در حالي كه انتظار مي‌رفت با شيوع ويروس كرونا و كاهش فعاليت‌هاي بيرون از خانه، فرش‌بافي از رونق بيشتري برخوردار شود و بافندگان ساعات بيكاري بيشتري براي بافت فرش داشته باشند، اما گراني مصالح و افزايش هزينه‌هاي توليد بر اساس گزارش تعاوني‌هاي، بافت فرش در استان در مقايسه با سالهاي گذشته كاهش داشته است.

 

رئيس اداره فرش سازمان صنعت، معدن و تجارت چهارمحال و بختياري با بيان اينكه در سال‌هاي گذشته فرش توليدي بافندگان به ۲ برابر قيمت در بازارهاي داخلي و خارجي به فروش مي‌رسيد، تصريح كرد: اين در حالي است كه در سالجاري با افزايش قيمت مواد و مصالح، هزينه توليد فرش با قيمت عرضه آن در بازار تفاوت چنداني ندارد، از همين رو بافنده رغبتي براي توليد ندارد.

 

جيلان، ايجاد دهكده فرش را راهكاري براي رفع چالش‌هاي توليد فرش در استان برشمرد و گفت: با تكميل زنجيره توليد، هزينه‌ها به ميزان قابل توجهي كاهش مي‌يابد و در اين صورت بافندگان انگيزه بيشتري براي توليد فرش خواهند داشت.

 

فرش چهارمحال و بختياري  به ثبت جهاني نشان جغرافيايي رسيده  كه بيشترين فرش‌هاي چهارمحال و بختياري را قالي شهركرد، قالي قهفرخ (فرخشهر)، يلمه بروجن، گبه ريزباف اردل، فرش بختياري مناطق عشايري و بختياري‌نشين و فرش چالشتري تشكيل مي‌دهد.

مقالات مرتبط: قاليشويي شهرك اميد

كاهش توليد فرش در استان چهارمحال و بختياري/ گراني مصالح و افزايش هزينه‌ها عوامل اصلي


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:
+ نوشته شده: ۱۵ بهمن ۱۳۹۹ساعت: ۰۷:۵۵:۵۶ توسط:ادمين موضوع:

قيمت شست و شوي هر مترمربع فرش بين ۱۰ تا ۲۴ هزار تومان است

قيمت شست و شوي هر مترمربع فرش بين ۱۰ تا ۲۴ هزار تومان است
ايسنا/البرز رئيس اتحاديه فرش و قاليشويان كرج گفت: قيمت شستشوي فرش ماشيني و دستبافت با توجه به مواردي مثل تفاوت شانه، نوع بافت، متريال استفاده شده در بافت و ... متفاوت است.
محمد رضا احساني نيا در گفت‌وگو با ايسنا با اشاره به افزايش نرخ قاليشويي در سال جاري اظهار كرد: علي رغم افزايش هزينه‌هاي واحدهاي قاليشويي مثل دستمزد نيروي انساني، گران شدن مواد اوليه، افزايش بهاي انرژي و ...، نرخ خدمات قاليشويي از سال ۹۸ تغيير نكرده بود ولي امسال با پيگيري‌هاي صورت گرفته، شاهد افزايش چند درصدي بهاي خدمات واحدها هستيم.
وي در پاسخ به اينكه امسال فرش ماشيني و دستباف با چه قيمتي شسته مي‌شود، گفت: قيمت شستشوي فرش ماشيني و دستبافت با توجه به مواردي مثل تفاوت شانه، نوع بافت، متريال استفاده شده در بافت و ... متفاوت است.
احساني نيا اضافه كرد: در حال حاضر فرش ماشيني كمتر از هزار شانه متري ۱۰ هزار تومان و بالاي هزار شانه ۱۳ هزار تومان شسته مي‌شود.
وي توضيح داد: البته برخي فرش‌هاي دستباف هستند كه هم از نظر نوع بافت و هم از لحاظ قيمت شانه به شانه فرش‎‎‌هاي ماشيني حركت مي‌كنند كه قيمت شست‌وشوي آنها طبق عرف و توافقي است.
رئيس اتحاديه فرش و قاليشويان كرج گفت: قيمت شست و شوي هر متر مربع فرش دستباف نيز متري ۱۸ تا ۲۴ هزار تومان است و البته قيمت فرش‌هاي ابريشمي و خاص هم توافقي است.
وي در ادامه در پاسخ به اينكه اگر مردم در خصوص خدمات قاليشويي‌ها شكايت داشته باشند بايد از چه طريق اقدام كنند، توضيح داد: شهروندان مي‌توانند شكايات خود را با تلفن ۳۲۲۲۲۶۱۰ در ميان بگذارند تا در اسرع وقت رسيدگي شود.
احساني نيا در ادامه گفت: براي اينكه مردم خدمات با كيفيتي از سوي واحدهاي قاليشويي دريافت كنند بايد فرش‌هاي خود را به واحدهاي مجوزدار بسپارند؛ براي اطلاع از مجوزدار بودن واحدها شهروندان مي‌توانند با اتحاديه تماس بگيرند و يا شماره قاليشويي را از ۱۱۸ استعلام كنند.
اين مسئول افزود: مردم نبايد فرش‌هاي خود را به واحدهايي كه فاقد مجوز هستند بسپارند چون در صورت بروز حادثه مثل آسيب به فرش، كيفيت نامناسب شستشو و ... اين واحدها پاسخگو نخواهند بود.


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:
+ نوشته شده: ۶ بهمن ۱۳۹۹ساعت: ۰۱:۲۱:۰۸ توسط:ادمين موضوع: